Monthly Archives: January 2022

Nyhetsbrev januari 2022

Rastning av hundar

Styrelsen har på senare tid fått in klagomål om att boenden rastar sina hundar på innergården – dvs i närheten av bottenvåningens uteplatser. Vi ber er att ta hänsyn till varandra och försöka undvika att rasta hundarna på innergården. Tack för er förståelse!  

Ny teknisk förvaltning

Som ni säkert sett, har vi nyligen bytt teknisk förvaltare. Framöver är det Indoor som ansvarar för el, värme, vatten och ventilation. Det är även dit medlemmar ska vända sig vid akuta ärenden. Blanketter för anmälan av vatten-/elavstängning finns inom kort på hemsidan och ska skickas direkt till Indoor. 

Ny ekonomisk förvaltning

Från och med april kommer Nordstaden Stockholm AB att vara föreningens nya ekonomiska förvaltare.  

Rensning av cyklar

Det är många cyklar (särskilt i källaren) som inte verkar användas/är trasiga och bara står och skräpar. Styrelsen har därför påbörjat en rensning bland cyklarna. Första steget har varit att samtliga cyklar märkts upp med band. Sitter bandet kvar, kommer cykeln om några månader att flyttas till ett låst källarförråd där den förvaras i ytterligare några månader. Om ingen hör av sig då heller, slängs/skänkes cykeln. Vill man inte bli av med sin cykel behöver man alltså endast ta loss bandet från cykeln. Då kan vi i styrelsen lätt skaffa oss en överblick över vilka cyklar som faktiskt används och således ska stå kvar. 

Elsopor

I behållaren för elsopor får endast mindre elkomponenter slängas. Större avfall som knappt får plats, samt elskrot som slängs i t ex förpackning/kartong får föreningen betala straffavgifter för. Det drabbar med andra ord alla medlemmar. 

Blandsopor

Egentligen en självklarhet men tyvärr behövs en påminnelse; när en soptunna är full (dvs när locket inte längre går att stänga) – kasta soporna i nästa soptunna som står precis bredvid. Står soptunnorna öppna så kommer det dels börja lukta, men även dra till sig mer flugor och skadedjur än nödvändigt.

Svängdörren 9D

Vi alla får hjälpas åt att hålla dörren mellan trapphuset och portiken stängd. På så sätt spiller vi inte en massa värme, vilket både är mer miljövänligt, samtidigt som vi kan spara en del pengar. 

Säkerhetsdörrar

Häromveckan fick tekniker komma ut för att åtgärda en medlems strulande säkerhetsdörr. Tydligen berodde felet på grus som hade fastnat vid tröskeln. Det kan alltså inte skada att hålla lite extra rent nu i dessa vintertider när vi släpar med oss en del grus in i huset.